sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Puiden kaatoa

Pääsiäisen aikana kävimme kaatamassa puita Lautiossa.
Aloitimme ruoka-aitan kupeelta kaatamalla muutamia haapoja,jotka kasvoivat aivan aitan vierellä. Sitten siirryimme lähemmäksi päärakennusta. Kaikki puut olivat juurestaan lahoja...


Aitan luona, moottorisahamyrskyn jälkeen.

Koko päivä huhkittiin, ja ehkä kymmenkunta runkoa saatiin nurin. Siistimme myös pihalla kasvavien kuusien alaoksia, sillä seurauksella, että toinen niistä näyttää ihan palmulta. Ehkä silmä tottuu, emme nimittäin haluaisi kaataa molempia kuusia pois. Kuuset on istuttanut Laution isäntä Ilmari 50-vuotispäivänsä kunniaksi vuonna 1968.



Päivän saldoa


Pääsiäisen kelit olivat komeat. Lapset ottivat sukset mukaan ja hiihtivät pitkät lenkit pellolla ja järvellä kantavilla hangilla. Paistoimme myös makkaraa nuotiolla.
Luonamme kävi naapurustosta vieras. Hän kertoili talomme historiasta vähäsen. Olemme jo alkuperäisistä piirustuksista havainneet, että alunperin taloon suunniteltiin pärekatto. Nyt selvisi, että tiilikatto on laitettu joskus 1930-luvulla. Alkuperäisiä kattotuoleja on sen vuoksi jouduttu vahvistamaan. Nyt suunnitelmissamme on luopua tiilestä ja laittaa taloon joko kolmiorimahuopakate tai konesaumapeltikatto.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti